Nyheter

Åtta svenskar åker till Marseille

  • 22 maj 2024

image: Åtta svenskar åker till Marseille

Ett ovanligt stort gäng svenska seglare är uttagna att delta på sommarens OS och just nu pågår förberedelser och finslipning av tekniken på plats i Marseille tillsammans med coacher och hela landslagsteamet. 

Emil, Hanna och Johanna uttagna till OS

  • 14 maj 2024

image: Emil, Hanna och Johanna uttagna till OS

Nacra-seglarna Emil Järudd och Hanna Jonsson, samt vindsurfaren Johanna Hjertberg, är klara för sommarens OS. Under presskonferensen på tisdagen fick de tre sina OS-biljetter av Sveriges Olympiska Kommitté och därmed är det nu fem besättningar och totalt åtta svenskar på startlinjen i de olympiska seglingarna i Marseille.

Två svenska silvermedaljer på världscupen

  • 7 maj 2024

image: Två svenska silvermedaljer på världscupen

Kulingvindar på den franska Rivieran satte stopp för all racing på sista dagen av världscupseglingarna i Olympic Week. Därmed blev det ingen final utan ställningen efter fredagens seglingar gäller som slutresultat. Det innebär silvermedaljer till Sveriges två bästa besättningar just nu: Vilma Bobeck/Rebecca Netzler i 49erFX och Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson i 470. Förutom två silver blev det ju i fredags även en svensk nationsplats för Johanna Hjertberg i iQFoil.

Två seglarcoacher i SOK:s nya Topp & Talang för tränare

  • 30 apr 2024

image: Två seglarcoacher i SOK:s nya Topp & Talang för tränare

Sveriges Olympiska Kommitté startar Topp och Talang Tränare. Utvalda tränare ska få del av ett långsiktigt utvecklingsprogram med individuellt skräddarsytt och behovsanpassat stöd. Av 23 utvalda tränare är två från seglingen; Alberte Holm Lindberg och Victor Bergström.

VM-silver till Vilma och Rebecca

  • 10 mar 2024

image: VM-silver till Vilma och Rebecca

Efter en vecka med intensiv kappsegling på VM i 49erFX på Lanzarote seglade Vilma Bobeck och Rebecca Netzler på söndagen hem ett VM-silver. Inför sista dagen hade de en liten möjlighet att utmana nederländskorna om guldet. Men avståndet var för stort för att ta in – inte minst sedan Rebecca slogs ur båten av en våg i lördagens sista race.